IFA 2018

Motorola One en trevlig bekantskap med Android One och mervärde

Med sin Android One-mobil lyckas Motorola kombinera det bästa av två världar.

Publicerad Uppdaterad

Det finns en konflikt i konceptet med Android One. Till fördelarna har givetvis att telefonen, eftersom den har Android One är garanterad snabba uppdateringar direkt från Google och att mjukvaran är ren på liknande sätt som Google haft i sina Nexus- och Pixel-mobiler och saknar de i vissa fall påträngande tillägg och ändringar som vissa tillverkare lägger på gränssnittet. Motorola hör dock inte till de tillverkarna utan brukar även generellt leverera telefoner som ligger nära Googles vanliga gränssnitt och snarare vidare utvecklar befintliga funktioner än n lägger på helt nya och ändrar.

I Motorola One tycker jag Motorola kombinerar det bästa man har att erbjuda med Android Ones fördelar. Telefonen i sig har hög kvalitetskänsla med glasbaksida och dubbla kameror som ger bra djupeffekt när jag testar att ta porträttbilder. Kameran kallas smart eftersom den har Google Lens integrerat och telefonen har så klart även Google Assistant. Faktum är att vi även hittar en del av Motorolas speciallösningar i den här telefonen. Du kan hacka med telefonen i luften för att starta telefonens ficklampa eller vrida mobilen i luften för att snabbt starta kameran. Kameraappen är också riktigt bra.

Ofta kan Android Ones problem vara att tillverkarna har svårt att skilja ut sig från konkurrenternas motsvarigheter eftersom telefonerna blir så lika, men Motorola visar att så inte måste vara fallet.