https://www.mobil.se/nyheter/applands-apputbud-snart-ven-p-webben
508277
Nyheter
Se men inte köpa

Applands apputbud snart även på webben

Under nästa vecka ska man kunna se utbudet hos den svenska appbutiken Appland via webben och inte enbart i mobilen. Webbversionen kommer dock att ha en avgörande begränsning under den inledande fasen.

Idag finns den svenska appbutiken Appland bara tillgänglig i form av en app som man installerar i mobilen. Butikens utbud av appar på svenska eller med koppling till Sverige uppgår till cirka 500, enligt Applands marknadschef Szofia Jakobsson.

Under nästa vecka planerar man att lansera en webbversion av Appland där man ska kunna söka efter appar och bläddra bland olika listor baserade på kategorier, betyg eller flest nedladdningar. De funktionerna kommer att alltså att vara samma som finns i mobilappen.

- Det man inte kommer att kunna göra är att köpa och installera appen direkt från webben, säger Szofia Jakobsson

Köp av betalappar och installation av gratisappar är funktioner som Appland planerar att lägga till i en senare version av sajten som är planerad att släppas under hösten. Även om skärmdumpen här intill har en Hämta-knapp så är det alltså en funktion som inte kommer att fungera vid lanseringen, som planeras till onsdag i nästa vecka.