Svenskdesignad telefon

Doro 8080 släppt – riktar sig till en äldre publik

Smartphones och äldre personer är inte alltid en klockren kombination. Den saken vill Doro ändra på med sin nya telefon Doro 8080.

Publicerad Uppdaterad

Många äldre hanterar utan några som helst problem en gängse smartphone, medan andra har lite svårare för saken. Och det är de senare personerna som Doro har i åtanke med sin nya telefon Doro 8080. Telefonen är uttalat riktad mot äldre personer och ska bland annat göra hanteringen av innehåll och inställningar enklare med hjälp av en webbtjänst som man kallar för MyDoro. Konceptet ”Response by Doro” ska ytterligare bidra till att göra det enklare att hantera telefonen. Bland annat så finns en dedikerad knapp som ringer upp ett nummer som man bestämt på förhand, så att man slipper slå in det. Alternativt så kan knappen användas för att ringa en larmcentral. 

Några närmare detaljer om specifikationerna kommer Doro inte med, men man berättar ändå att det handlar om en telefon med 5,7-tumsskärm, fingeravtrycksläsare, kamera, GPS och USB-C-anslutning. Telefonen är rustad med en klassisk 3,5-millimeters hörlursutgång. Det rekommenderade cirkapriset ligger på 3 995 kronor och telefonen kommer att visas upp lite närmare i samband med IFA-mässans öppnande idag. 

Källa