Poco lanserar två nya modeller

Dubbla flaggskepp från Poco

Den lite udda fågeln Poco lanserar två nya mobiler som vill gå lite utanför ramarna.

Publicerad Uppdaterad

Poco, som är en del av Xiaomi, var redan tidigare mobiltillverkaren som vill erbjuda högpresterande modeller till inte lika höga priser genom att försöka tänka utanför ramarna. Nu lanserar företaget två stycken nya modeller i form av Poco F4 och Poco X4 GT vilka beskrivs som två flaggskeppsmodeller där man återigen vill erbjuda hög prestanda till vettigt pris.

Poco F4 har en 6,67 tum stor amoled-skärm med en ljusstyrka på upp till 1300 nits. Uppdateringsfrekvensen ligger på 120 Hz medan beröringssamplingsfrekvens ligger på 360 Hz. Under motorhuven sitter en 7nm Qualcomm Snapdragon 870 på 3,2 GHz och stöd för 5G. den kompletteras med lpddr5-minne och UFS 3.1-lagring.

PÅ baksidan sitter tre kameror där den primära 64 MP-kameran har optisk bildstabilisering. Den kameran kompletteras med en 8 MP ultrabred kamera och en 2 MP makrokamera.

Batteriet ligger på 4500 mAh med stöd för 67 W turboladdning, vilket enligt tillverkaren innebär att den ska kunna laddas till fullt på 38 minuter. Ett fullt batteri ska ge upp till 10 timmars spelande, 21 timmars videouppspelning och 119 timmars musikuppspelning. 

 Poco F4 lanseras i färgerna svart, silver och grön, och med en variant med 6 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagring, samt 8 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagring.

Poco X4 GT använder en lcd-skärm med proportionerna 20,5:9, vilket enligt tillverkaren ska ge gott om skärmutrymme samtidigt som den är lätt att hålla. Den har DCI-P3 färgomfång vilket ger en miljard färger för bättre detaljer och skarpare kontraster. På baksidan sitter en primär 64 MP-kamera som kompletteras av en 8 MP ultrabred kamera och en 2 MP makrokamera.

Den drivs av en MediaTek Dimensity 8100 tillsammans med lpddr5-minne och UFS 3.1-lagring tillsammans med kylsystemet LiquidCool Technology 2.0 för att hålla nere arbetstemperaturen. Batteriet ligger på 5080 mAh med 67W turboladdning, vilket enligt tillverkaren ger en full laddning på 46 minuter. 

Poco X4 GT släpps i tre färger - silver, svart och blå – samt i konfigurationer med 8 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagring, samt 8 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagring.

När Poco F4 och Poco X4 GT blir tillgängliga i Sverige och vad de kommer att kosta är ännu inte tillkännagivet.