MWC 2022: Redmi i ny kostym

Xiaomi Poco X4 Pro 5G och M4 Pro 4G officiella

Poco X4 Pro
Poco X4 Pro
Poco M4 Pro visades upp för första gången tidigare i år men får nu internationell lansering.

Poco är sedan en tid ett separat varumärke hos Xiaomi. De nya telefonerna är direkta kopior av två Redmi-telefoner men med nytt utseende.

Publicerad Uppdaterad

Poco har haft en stor lansering under MWC-mässan och vi har fått se först och främst Poco X4 Pro 5G. Poco har ett fokus på budgetmodeller och i det här fallet är telefonen utrustad med en 6,67 tum stor Amoled-skärm med 120 hertz och Gorilla Glass 5. Processorkraft kommer från Snapdragon 695.

Poco X4 Pro

Kamerorna på baksidan består av en huvudkamera på 108 megapixel kompletterad med en 8 megapixels vidvinkel och en makrolins. 5000 mAh batteri finns och telefonen har stöd för snabbladdning  i 67W, här finns en ir-sändare för att telefonen ska kunna fungera som fjärrkontroll och fingeravtryckssensorn sitter i knapp på sidan av telefonen. Låter det här bekant så stämmer det alldeles utmärkt. Poco X4 Pro 5G är helt enkelt identisk med Redmi Note 11 Pro 5g, med undantag för designen och att vi så klart här får Pocos mjukvaruskal.

Poco M4 Pro visades upp för första gången tidigare i år men får nu internationell lansering.

Den andra telefon som Poco lanserade idag är Poco M4 Pro vilken plockar de flesta av sina egenskaper från Redmi Note 11S. En 6,43 tum stor Amoled-skärm med 90 hertz får sällskap av trippelkameror med 64 megapixels huvudkamera, 8 megapixel vidvinkel och en makro. Telefonen drivs här av Mediateks Helio, den har 5000 mAh batteri och 33W snabbladdning. 

Den europeiska lanseringen sker nu och telefonerna ska finnas i flera europeiska länder att köpa redan de 2 mars. Någon specifik plan för den svenska marknaden finns ännu inte men motsvarande drygt 3000 kronor kostar Poco X4 Pro 5G med 8/256 GB och Poco M4 Pro får ett pris på 2500 kronor för 8/256 GB.