Med större skärm

Galaxy S2: Samsungs egen Nexus S?

Nexus S har uppenbara likheter med Samsungs nuvarande toppmodell Galaxy S men innehåller också en del nyheter. Nu verkar Samsung vara på väg att släppa en egen modell baserad på Nexus S-hårdvaran.

Publicerad Uppdaterad

Tack vare samarbetet med Google kring utvecklingen av Nexus S kan Samsung skryta med att ha en riktigt snabb telefon i sitt sortiment, en modell som dessutom under en tid är ensam om att ha den senaste versionen av Android, vilket i sig är bra för Samsungs varumärke.

Priset man får betala är att telefonens mjukvara i princip inte innehåller något som visar att det är en Samsung-mobil, något som är negativt när gäller möjligheterna att skilja ut sig från övriga tillverkare.

Därför är det logiskt att Samsung nu tycks vara på väg att lansera en telefon som är mer eller mindre identisk med Nexus S när det gäller hårdvaran under skalet, men som troligen kommer att ha Samsungs eget gränssnitt och exempelvis den nyhetstjänst som finns i Galaxy S och surfplattan Galaxy Tab.

Enligt webbplatsen Etnews.com.kr planerar Samsung att lansera en modell som kallas Galaxy S2 under Mobile World-mässan som äger rum i februari. Det ska vara en telefon med kantigare former än Nexus S och en större skärm på 4,3 tum. Om förhandsuppgifterna stämmer rör det sig om en Super AMOLED-skärm. Operativsystemet väntas givetvis bli version 2.3 av Android och troligen får den samma stöd för NFC som finns i Nexus S.