-
PLUS
Krönika: När en mobiltelefon förtjänar en allvarlig varning
-
PLUS
Mobil svarar: Uppdateringskrav, Doro-kritik, bättre ljud, Huawei-alternativ och mer
-
PLUS
Krönika: Att bryta dominans med bättre som inte är dyrare
-
PLUS
Upptäck alla möjligheter med din Garmin-klocka – Våra bästa tips del 2
-
PLUS
Krönika: Apple Watch i Android väcker drömmen
-
PLUS
Upptäck alla möjligheter med din Garmin-klocka – Våra bästa tips del 1
-
PLUS
Krönika: Alla kan inte köpa begagnat
-
PLUS
7 viktigaste nyheterna som kommer till Iphone, Ipad och Apple Watch
-
PLUS
Sju mobiltips för semestern – mer uppkopplad, billigare, smartare
-
PLUS
Krönika: Mobiltillverkarna låter andra göra jobbet
Storaffär
Google köper Motorola

Google köper upp hela Motorolas mobilavdelning.
12,5 miljarder dollar, snudd på 81 miljarder kronor, är vad Google precis hostat upp för att få ägandeskap i Motorolas mobilp>Samma pressmeddelande gör också gällande att Google kommer att sköta sin nyfunna mobilp>
Enligt Googles VD, Larry Page, är det här också ett sätt att stärka Android mot konkurrenter som Microsoft och Apple. I dagsläget pågår som bekant en hel del stämningsansökningar åt alla håll i mobilbranschen och det här är Googles sätt att bygga upp ett slags försvar mot det hela.
Vad betyder det här för dig då? Till en början troligen inte speciellt mycket. Google kommer att fortsätta utveckla Android, men samtidigt kommer de också att släppa telefoner under antingen eget namn eller under Motorola-flagg.
Värt att notera är att Nexus-telefoner med allra största sannolikhet kommer att komma direkt från Google/Motorola numera. Nexus One utvecklades som bekant av HTC och Nexus S kom från Samsung. Men uppdraget att tillverka den första Honeycomb-plattan var det Motorola som fick. Även när Android 2.0 skulle lanseras var det Google som Motorola vände sig till.
Frågan är hur övriga tillverkare ställer sig till det faktum att Google nu, trots Googles försäkringar om motsatsen, så tydligt har skaffat sig en favorit bland tillverkare som lagt merparten eller alla sina resurser på att utveckla Android-modeller.