https://www.mobil.se/nyheter/inofficiell-rendering-av-lumia-950-xl
559623
Nyheter
3D-modell

Inofficiell rendering av Lumia 950 XL

Icke namngivna källor och bilder ligger till grund för en rendering på det beryktade flaggskeppet från Microsoft.

Microsoft säger att vi snart ska få se nya premium-telefoner, men någon officiell information om deras framtida modeller har inte släppts. Windows Central har nu släppt bilder av en egen rendering av Lumia 950 XL. Enligt sidan är renderingen bland annat baserad på bilder och sketcher av mobilen. Man har även talat med flertalet ej nämnda källor som ska ha sett telefonen med egna ögon. När de visade upp bilderna för en av källorna ska de ha sagt att de liknade den verkliga telefonen.

Uppgifter har gjort gällande att Microsoft ska släppa två versioner av den beryktade telefonen; det sägs komma en större som ska ha kodnamnet Cityman, och en mindre som ska kallas Talkman. Vissa kallar modellerna för Lumia 940 XL och Lumia 940. Det går även rykten om att Microsoft skippar 940 och går direkt till Lumia 950 XL respektive Lumia 950. Företaget gjorde ett liknande drag när man skippade Windows 9 och gick från Windows 8.1 till Windows 10, företagets kommande operativsystem.

Båda modellerna ska släppas med en iris-skanner som enligt uppgift låser upp telefonerna på under en sekunds tid genom att läsa av användarens ögon. Man menar dock att detta inte kommer gå att använda när telefonen släpps. Köpare sägs istället behöva vänta på en uppdatering av mjukvaran som släpps först en eller två månader efter telefonerna.

Källorna säger även att den större modellen, Lumia 950 XL, kommer att få en penna och smart cover, eller ett slags aktivt skärmskydd som bland annat LG, Samsung och Sony länge haft till sina telefoner för att visa notiser genom ett litet fönster på skärmskyddet. Dessa sägs dock inte komma med telefonen utan ska istället säljas separat.

Båda modellerna ska ha ett 64-bitarschipset från Qualcomm. Den mindre modellen sägs däremot bära på sex kärnor medan den större menas bära på åtta kärnor. Troligtvis innebär det här att det rör sig om en Snapdragon 808 respektive 810.

Enligt uppgift ska båda två modellerna ha skärmupplösningen 2560 x 1440 (Quad-HD). De sägs komma med en 5,7 tums skärm respektive 5,2. tum. Telefonerna ska även ha 3 GB arbetsminne och 32 GB lagringsutrymme. Uppgiftslämnarna menar också att den bakre kameran ska ha 20 megapixel i upplösning medan den främre bär på 5 megapixel. Batteriet ska vara borttagningsbart men skiljer sig lite åt mellan modellerna. Källorna menar att den mindre modellen har ett batteri på 3000 mAh medan den större har ett på 3300 mAh.