https://www.mobil.se/nyheter/h-rdvarukrav-f-r-windows-10-mobile
559613
Nyheter
Bluetooth 4.0

Hårdvarukrav för Windows 10 Mobile

Microsoft har publicerat information om vilken hårdvara som krävs av telefoner med Windows 10 Mobile.

Microsoft har sedan tidigare gått ut med att man, trots nedskärningarna inom den mobila sektorn i företaget, inte ska lämna den mobila marknaden. Ett nytt fokus har lagts på segmenten för låg och hög budget. Tidigare har vi inte känt till hur pass lågt detta innebär för Microsoft. Men nya detaljer från Microsoft om vilken hårdvara som krävs visar vilken sorts telefoner som vi kan förvänta oss med företagets nästa mobila operativsystem, Windows 10 Mobile.

Lägsta möjliga hårdvaruspecifikationer sätter ribban lågt. Med krav på minst 800 x 480 (WVGA) pixel i upplösning. Största tillåtna storlek på skärmen är i Windows 10 Mobiles fall åtta tum. 2560 x 2048 pixel är den högsta beskrivna upplösningen för hur mycket ram-minne som krävs, då krävs minst fyra gigabyte ram-minne.

Minimumkrav är 512 megabyte ram-minne och fyra gigabyte flashutrymme. På det måste det minst finnas en kamera med en upplösning på minst 640 x 480 pixel, samma lägsta möjliga upplösning gäller för både videoinspelning och fotografering. Bluetooth krävs inte men måste minst vara Bluetooth 4.0 om det ska implementeras.

Fysiska knappar för hem-, sök-, och tillbakafunktionerna krävs endast på telefoner med upplösningen WVGA. För resterande telefoner behöver dessa inte vara fysiska men måste alltid finnas tillgängliga, exempelvis med hjälp av mjukvaran. Vanligtvis finner vi den mjukvaran representerad längst ner i Windows Phones touchskärm.

Källa