Hotspot-appen nu till Android

Joikuspot är tillbaka

Symbian-klassikern Joikuspot är tillbaka. Nu som gratis Androidapp med nya smarta funktioner.

Publicerad Uppdaterad

För länge länge sedan, när Symbian-mobilerna härskade över jordklotet, fanns det en app - jo det fanns appar redan på den tiden - som hette Joikuspot. Joikuspot tillförde den fenomenala funktionen till mobilen att du kunde använda mobilens trådlösa dataanslutning och Wifi för att koppla upp datorn mot internet.

I dag är hotspots förstås en standardfunktion i mobilen med en lätt tillgänglig av/påknapp, så när Joikuspot nu begår nypremiär som gratis Androidapp är det förstås med ett antal funktioner utöver de som är standard i Androidsystemet.

Ett av dem är möjligheten att dela med sig av sitt wlan utan att avslöja lösenordet. Personer med Joikuspot-appen installerade kan i stället ansluta via en QR-kod som ägaren till nätverket får upp på sin mobil.

Joikuspot har också en databas över öppna nätverk med signalstyrka. Du kan på en karta se var det finns öppna nätverk i närheten och till och med be appen visa närmaste vägen dit. Är du utomlands kan du ladda ner databaser över öppna nätverk för enskilda länder och således hitta öppna nät utan att behöva ladda ner någon information över mobilnätet.

Joikuspot kan laddas ner gratis från Google Play.

Källa