1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nu-finns-apples-dubbelladdare-magsafe-duo-att-kopa
569614
Nyheter
falskt
Vi listar några alternativ

Nu finns Apples dubbelladdare Magsafe Duo att köpa

Efter en tids väntan finns nu Apples trådlösa laddare för både Iphone och Apple Watch att köpa.

Magsafe Duo är en laddare som samtidigt kan ladda två enheter, din Apple Watch samt din Iphone, ett laddningsfodral till Airpods eller någon annan enhet med stöd för trådlös laddning enligt den dominerande Qi-standarden. Nu finns den tillgänglig att beställa hos Apple för 1650 kronor, utan strömadapter. Den kostar 225 kronor extra för 20W eller för maximal effekt, 595 kr med 30W, om du nu inte redan har en sådan liggandes.

Ersätter osläppta Airpower

Apple introducerade en trådlös laddningsplatta kallad Airpower för tre produkter redan 2017 men teknisk motgångar gjorde att laddningsplattan aldrig släpptes i butik. Enligt uppgifterna vid lanseringen skulle laddningen där ske utan att du behövde tänka på var på plattan du placerade produkterna som skulle laddas. Med Magsafe och magneter som ser till att enheterna placeras rätt har nu Apple löst lite av problemet på ett annat sätt.

Belkin konkurrerar

Ett alternativ som snart finns är Belkins laddare med stöd för Magsafe och laddning av tre produkter samtidigt. Laddaren som kallas Boost Charge Pro visades upp i samband med lanseringen av Magsafe-konceptet och Belkin har även laddplattan Boost Charge True Freedom Pro som låter dig placera två produkter som ska laddas på valfri plats på en liten laddningsplatta. Trippelladdaren Boost Charge Pro ska kosta 150 dollar, motsvarande cirka 1650 kronor medan dubbelladdaren från Belkin kostar 1500 kronor.