Till Lumia-lurar med WP8

Nyheterna i Lumia Amber-uppdateringen

På tisdagen gick Nokia ut och berättade om uppdateringen Lumia Amber, som ska släppas till alla Lumia-enheter med Windows Phone 8 i slutet av sommaren.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare i dag tisdag lyfte Nokias smartphonechef Jo Harlow på skynket och visade upp den nya Nokia Lumia 925 för världen.

Under presskonferensen i London avslöjade Nokia också att en uppdatering är på gång till alla Nokias Lumia-telefoner med Windows Phone 8.

Skapa actionbilder

Kommande Lumia Amber är ingen omfattande uppdatering, men kommer ändå att bjuda på en hel del nya funktioner för Lumia-användarna. Mest iögonfallande är appen Nokia Smart Camera, som visades upp samtidigt som Lumia 925 lanserades men nu alltså är klar för flera Lumia-modeller.

Nokia Smart Camera-appen erbjuder ett par olika sätt för dig att redigera dina bilder. Appen kan bland annat ta flera bilder och sedan välja ut den bästa ur din bildserie. Med appen kan du också skapa så kallade actionbilder där du kan se ett händelseförlopp steg för steg. Det ska fungera bra till exempel när någon gör ett hopp på skidor och du får varje del i hoppet sparat på samma bild. 

Nokia Smart Camera har också en funktion som gör det möjligt att ta bort en del av bilden som är oönskad. I praktiken fungerar detta på så sätt att du kan ta bort en förbipasserande person om denne skymmer en del av ditt motiv.

Släpps i slutet av sommaren

Utöver Nokia Smart Camera ska Lumia Amber-uppdateringen dessutom ge stöd för FM-radio till flera Lumia-modeller med Windows Phone 8. Detta gäller dock inte Nokia Lumia 620, som saknar hårdvarukapaciteten för FM-radio.

Med Nokia Lumia 925 kan du knacka två gånger på skärmen för att väcka enheten. I och med kommande uppdateringen kommer även Nokia Lumia 820 och Nokia Lumia 920 att  få stöd för denna funktion.

Enligt Nokia väntas Lumia Amber-uppdateringen släppas i slutet av sommaren.