Alla får handla, och vänta på sin tur

Oneplus slutar med inbjudningar

Inom kort ska kunder kunna köpa Oneplus One utan inbjudan.

Publicerad Uppdaterad

Som ny mobiltillverkare med en populär produkt kan det vara svårt att hålla jämna steg med efterfrågan. För att hantera sin försäljning har kinesiska tillverkaren Oneplus med mobilen Oneplus One därför haft ett inbjudningssystem som alltså krävde en inbjudan för att ens få möjlighet att köpa telefonen. Nu ser det dock ut som om Oneplus är på väg från det okonventiontionella försäljningssättet och istället anammar en mer traditionell kö. Vem som helst ska alltså kunna lägga en order i deras webbutik. Det uppger företaget själva i en allmän frågestund på Reddit.com. Det här innebär dock inte att du i så fall får telefonen direkt. Fortfarande tros det finnas fler köpare än telefoner så det blir först till kvarn och övriga får helt enkelt vänta i kö på sin leverans.

Mobil testade nyligen Oneplus One som första tidning i Sverige och det är ingen tvekan om att telefonen både är kraftfull och prisvärd. Samtidigt fick en intervju med Carl Pei som är ansvarig för Oneplus globala expansion och man medgav då att de inte var beredda på efterfrågan.

På Oneplus räknade de med att ha ingång försäljningar utan inbjudningar under september, men förseningar gör att man nu siktar på oktober istället.