Uppgifter från industrikällor

Rykte: Samsung på väg att slopa klassiska hörlursutgången

Allt färre smartphone-tillverkare väljer att ha kvar den klassiska 3,5-millimetersutgången för hörlurar. Och möjligen kan nu även Samsung – som envist hållit fast vid konceptet – vara på väg att slopa det klassiska uttaget.

Publicerad Uppdaterad

Det är källor ”inom industrin” som den koreanska affärstidningen ET News talat med som hävdar att även Samsung nu står i begrepp att överge den klassiska 3,5-millimetersutgången på sina telefoner. Det ska dock inte vara tal om någon omedelbar förändring, utan det hela förväntas bli verklighet först i och med lanseringen av Galaxy Note 10, en enhet som vi sannolikt lär få vänta till augusti 2019 på. 

Inga skäl uppges

Det finns förstås alltid en god anledning att ifrågasätta rykten av det här slaget, inte minst när de gäller en enhet som fortfarande är 10 månader bort. Källorna uppger dessutom inget skäl till att Samsung skulle plocka bort den klassiska hörlursutgången. Men att lösningen tar en hel del plats i anspråk råder det ingen tvekan om, och om Samsung vill fortsätta att fylla sina telefoner med modern teknik utan att enheterna ska bli avsevärt större, så är förstås ett slopande av den analoga utgången en väg framåt. 

Källa