"Försök till trakasseri"

Samsung vill se Iphone 5

Efter att Samsung blivit beordrat av en domstol att ge Apple tillgång till prototyper kräver den koreanska tillverkaren nu i sin tur att få se Apples kommande Iphone- och Ipad-modeller

Publicerad Uppdaterad

Att svara med egna stämningar när man blir dragen inför rätta av en konkurrent är snarare regel än undantag när mobiltillverkarna utkämpar juridiska tvister. I den senaste konflikten mellan Apple och Samsung verkar det hela ha gått längre en vanligt.

Samsung har nu vänt sig till det amerikanska rättsväsendet med krav på att få tillgång till de kommande modeller av Iphone och Ipad som är under utveckling hos Apple, uppger Appleinsider.com.

Det som utlöste tvisten från början var anklagelser från Apple om att Samsung gjort sig skyldiga till plagiat genom flera av sina telefoner och surfplattor i Galaxy-serien. Enligt Apple har man kopierat Iphone och Ipad både när det gäller produkternas utseende och dess innehåll i form av mjukvara och gränssnitt. Som en förberedelse inför rättegången om plagiat beordrade en domare att Apple skulle få tillgång till exemplar av Samsungs senast lanserade surfplattor, modeller som då ännu inte hade börjat säljas.

I det sammanhanget är Samsungs begäran därför kanske inte fullt så orimlig som den till en början kan verka. Men Apple nöjer sig givetvis inte med att bara motsätta sig det hela. I sitt svar beskriver man Samsungs agernade som ett "försök till trakasseri".