Därför tar det tid
Sony Ericsson beskriver ICS-arbetet
I en utförlig bloggpostning beskriver Sony Ericsson de olika faserna i arbetet med att anpassa nya verrsioner av Android till tillverkarens telefoner. Den mest tidskrävande fasen är inte den man skulle kunna tro.
I ett blogginlägg som beskriver de olika faserna från att man får källkoden från Google fram tills att användarna kan uppgradera sina telefoner redogör Sony Ericsson för alla de olika moment som måste genomföras på vägen. Samma moment genomförs efter alla Android-uppgraderingar från Google. Nu pågår givetvis arbetet med Android 4.0, även om blogginlägget inte avslöjar något om hur långt Sony Ericsson kommit eller när man räknar med att släppa 4.0-uppgraderingarna.
Det finns två övergripande moment när nya uppgraderingar tas fram till olika telefonmodeller. Första delen av arbetet går ut på att få den nya Android-versionen att fungera på Sony Ericssons telefoner. Som ett exempel på saker som kan behöva åtgärdas nämner man att den första källkoden för Ice Cream Sandwich (ICS) var anpassad till den Texas Instrument-processor som sitter i Galaxy Nexus men att Sony Ericssons Xperia-mobiler från 2011 allla var baserade på Qualcomm-processorer.
Det är dock inte den delen av arbetet som är tar mest tid, utan det är den andra fasen som är mest tidskrävande, då man säkerställer att telefonerna med sin nya programvara uppfyller alla de krav som myndigheter, organisationer och operatörer ställer. Sony Ericsson uppger att det för en produkt som ska säljas över hela världen kan krävas separata certifieringar och godkännanden i upp till 80 länder.