https://www.mobil.se/nyheter/spotify-tycks-ha-en-ai-h-gtalare-p-g-ng
564853
Nyheter
Jobbannonser skvallrar

Spotify tycks ha en AI-högtalare på gång

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/spotify-collecting-private-data-2.jpg?itok=haQWUqqc', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/spotify-collecting-private-data-2.jpg?itok=HEDELhrQ', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/spotify-collecting-private-data-2.jpg', w: 1280, h: 720, title: ' ' },]
Färska uppgifter pekar på att den svenska streamingjätten Spotify kan stå i begrepp att utmana Amazons Echo, Googes Home och Apples Homepod med en egen AI-högtalare.

Det är källor till techsajten Engadget som hävdar att Spotify har en så kallad AI-högtalare på gång. Enligt Spotify ska produkten vara banbrytande i sitt segment. Det är jobbannonser från Spotify som skvallrar om hårdvarusatsningen. ”Spotify står i begrepp att ta fram sina första fysiska produkter och skapa en operativ organisation för tillverkning, leverantörer, försäljning och marknadsföring” står det att läsa i en av annonserna.

Möjligen skulle Spotifys val att utveckla en dylik produkt kunna vara ett svar på Apples val att bara stödja streaming av sin egen streamingtjänst Apple Music med sin Homepod. Därmed eliminerar Apple till exempel möjligheten för Android-användare att streama via Homepod överhuvudtaget, då den enda möjlighet som står till buds är via Apples proprietära protokoll Airplay. Med utgånspunkt från de tjänster som nu är utannonserade så ser Spotifys planer ut att vara tämligen långt framskridna.