https://www.mobil.se/nyheter/surface-phone-drojer-ytterligare-minst-ett-ar
565581
Nyheter
Project Andromeda

"Surface Phone dröjer ytterligare minst ett år"

Microsoft kommer inte att lansera sin Surface Phone i höst men projektet ska inte vara nedlagt.

När det kommer till hårdvara från Microsoft har det rapporterats om tre pågående projekt. Projekt Libra visades nyligen upp som den mindre och billigare Surface Go. Carmel väntas vara nästa version av Surface Pro. Andromeda slutligen är den ofta omtalade Surface Phone, en vikbar enhet som ska vara i telefonformat hopvikt och surfplatteformat utvikt. Så sent som för ett par veckor sedan var planerna fortfarande att släppa Andromeda någon gång under hösten, men nu ska enheten vara stoppad.

Enligt Brad Sams på Thurrott ska det dock inte tolkas som att enheten är nedlagd, utan snarare att den behöver jobbas på mer, och det tidigaste vi nu kan vänta oss att den dyker upp är till hösten 2019.

Surface har blivit ett premium-varumärke för Microsoft, och därför sägs företaget vara månt om att inte släppa någon produkt som inte anses leva upp till varumärkets standard, vilket alltså ska ha gällt Andromeda-prototypen. Bland annat fattas fortfarande bitar i Windows 10 som behövs för att upplevelsen av systemet ska bli tillräckligt njutbar, och man kan även anta att Microsoft inte nöjer sig med Snapdragon 835 utan inväntar Snapdragon 850 eller senare chipset för bättre prestanda.

Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller?

Källa