https://www.mobil.se/nyheter/har-ar-microsofts-nya-budget-platta-surface-go
565565
Nyheter
Kan förbokas redan idag

Här är Microsofts nya budget-platta Surface Go

Precis som tidigare rykten gjort gällande så blev det till slut en budget-version av surfplattan Surface från Microsoft. Surface Go är namnet på 10-tumsenheten som kommer att kosta från 4 899 kronor och går att förboka redan idag.

Rykten om en budget-platta under varumärket Surface har cirkulerat en tid, och de visade sig stämma. Nu har Microsoft nämligen offentliggjort sin nya budget-platta Surface Go, en 10-tumsenhet som ska kunna ta fajten med bland annat Apples enklare Ipad och de många Android-baserade surfplattor som finns på marknaden. Enheten kommer att finnas på svenska butikshyllor från den 28 augusti, men går att förboka redan från klockan 15 idag, dels via Microsoft Store, men även hos Elgiganten. Det handlar om en enhet baserad på Intels Pentium Gold 4415Y-processor och som kommer med antingen 4 GB arbetsminne och 64 GB lagring eller 8 GB arbetsminne och 128 GB lagringsutrymme. Skärmen har ett 3:2-bildförhållande och en upplösning på 1 800 x 1 200 pixlar. 

Liknar Surface Pro

Utöver den klassiska Surface-porten som kan användas för laddning och desktop-dockning så har man även försett enheten med en USB-C 3.1-port, som bland annat kan användas som videoutgång eller för att ansluta externa enheter av olika slag. Det klassiska Surface-stället finns förstås på plats, liksom en kamera som medger inloggning via ansiktsigenkänning. Rent visuellt bär enheten stora likheter med Surface Pro, även om den förstås är mindre. Plattan kör Windows 10 i så kallat S-läge som grundinställning, men den som vill kan välja att köra fullversionen av Windows 10 istället. Priset för versionen med 4 GB arbetsminne och 64 GB lagringsutrymme blir 4 899 kronor. Den som slår till på en Surface Go med 8 GB arbetsminne och 128 GB lagring får betala 6 399 kronor. 

Annons