https://www.mobil.se/nyheter/tredjepartslampor-tillbaka-i-philips-hue
560468
Nyheter
Pudlar

Tredjepartslampor tillbaka i Philips Hue

Det tog inte speciellt lång tid från att Philips kastade ut tredjepartslampor ur sitt Hue-system tills de gjorde en helomvändning.

Det var i förrgår som vi skrev om nya Friends of Hue-satsningen, där olika företag kunde ansluta sig till Philips Hue-system för uppkopplade lampor. I samma veva passade de på att slänga ut stödet för alla tredjepartslampor som inte var med i den nya satsningen, vilket i praktiken var alla som tidigare kunnat koppla in sig på systemet.

Nu meddelar Philips att de tar tillbaka beslutet efter att konsumenter blivit sura. I ett officiellt uttalande hälsar de följande:

“Nyligen uppgraderade vi mjukvaran för Philips Hue för att kunna erbjuda den bästa och mest sömlösa upplevelsen för uppkopplat ljus till våra kunder. Vi gjorde det i god tro om att upplevelsen skulle bli bättre, men vi underskattade vilken inverkan det här skulle ha på en liten kundgrupp som använder lampor från andra tillverkare tillsammans med vårt Hue-system. Efter att ha lyssnat på våra kunders åsikter i frågan har vi nu beslutat oss för att återgå till tidigare mjukvara, så att tredjepartslampor ska kunna fortsätta fungera som tidigare med vårt system. Vi jobbar på den mjukvaruåtergången just nu och kommer inom kort meddela när den finns tillgänglig.

Philips fortsätter att sträva mot att ge våra kunder den bästa upplevelsen för uppkopplad belysning. Det är därför vi lanserade vårt partnerprogram Friends of Hue för att kunna testa och certifiera att produkter från andra plattformar fungerar smärtfritt med Philips Hue. Användare med tredjepartslampor kan komma att fortsätta uppleva vissa kompatibilitetsproblem där tredjepartslampor inte dimmas korrekt eller inte visar korrekta färger.

Philips välkomnar andra tillverkare att ansluta sig till Friends of Hue så att vi kan arbeta tillsammans för att säkra en sömlös och fantastisk belysningsupplevelse.”

Kort och gott kom Philips på att folk blir sura när grejer de köpt för sitt smarta hem slutar fungera utan större förvarning. Bättre att vara efterklok än inte klok alls i alla fall.