Ska släppas Oktober 2015

Uppgift: LG släpper nästa Nexus - först med Android Pay

Google sägs använda LG för att få in foten på marknaden för mobil betalning i Europa och Nordamerika.

Publicerad Uppdaterad

Android Pay visades först upp i maj men det officiella släppet vet vi bara ska ske någon gång innan året är slut. Den trådlösa betalningstjänsten är till för att betala med mobilen i butik, precis som med Apple Pay och Samsung Pay. Betalningstjänsterna kommunicerar med butikernas mottagare genom Near Field Communication (NFC). Av de två konkurrerande tjänsterna är det bara Apple som har rullat ut sin tjänst officiellt, Samsung har inlett en testfas i Sydkorea och planerar att släppa Samsung Pay officiellt innan årets slut. 

Enligt en källa till Business Korea samarbetar Google med LG för att lansera betalningstjänsten Android Pay i oktober. Det är inte första gången LG arbetar med Nexus-serien. De har även samarbetat med Google för att skapa mobiler som Nexus 4 och Nexus 5.

Stämmer uppgifterna är LG inte ensamma om att släppa en Nexus-telefon i år. Sedan tidigare har uppgifter cirkulerat om att två modeller skulle släppas i år och att en av tillverkarna skulle bli kinesiska Huawei. Även om båda tillverkarna ska släppa telefoner i år så sägs det alltså att LG blir Googles fanbärare för Android Pay. Anledningen till att Google bestämt att just LG ska bli först ut med tjänsten sägs vara att tillverkaren har sålt bättre i Europa och Nordamerika än Huawei gjort.