Ny Applelur med fyratumsskärm

Uppgifter: Iphone 6c lanseras i april

China Mobile planerar för en lansering av en helt ny Iphone i april, visar dokument som hamnat på villovägar.

Publicerad Uppdaterad

I dagarna läckte en roadmap - en slags strategisk planering - från kinesiska jätteoperatören China Mobile, och nu har det dokumentet blivit till en present som fortsätter att ge och ge.

I går tisdag kunde Mobil berätta att den läckta planeringen kan ha avslöjat när Samsungs nästa toppmodell ska släppas.

Nu har sajten Gadgetz Arena grävt vidare, och tror sig ha hittat bevis för att China Mobile planerar för ett nytt Iphonesläpp redan till i april månad.

Mobilen i fråga uppges vara Iphone 6c - en telefon som enligt ryktena ska ha en 4-tumsskärm med upplösningen 1136 × 640 bildpunkter.

Tanken sägs vara att luren ska fungera som ett alternativ för de användare som tycker att de senaste Iphone-modellerna är för stora.

Utöver en skärm av mindre modell ryktas det att Iphone 6c också ska vara utrustad med touch id-stöd, Apples A9-chipp och 2 gigabyte i arbetsminne.

Det spekuleras dessutom i att fyratumsskärmen ska ha avfasade kanter på samma sätt som exempelvis Iphone 6s har. Apple uppges dock ha skippat att implementera den nya tryckkänsliga 3D Touch-tekniken i skärmarna till den kommande c-modellen, skriver Apple Insider.

Källa