https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-samsung-visar-upp-ny-skarmbaserad-ljudlosning-pa-ces
566392
Nyheter
Vibrationsbaserad teknologi

Uppgifter: Samsung visar upp ny skärmbaserad ljudlösning på CES

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2018-12-27_kl._12.23.53.png?itok=iLSjW4eJ', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2018-12-27_kl._12.23.53.png?itok=_s9AtxSh', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2018-12-27_kl._12.23.53.png', w: 1104, h: 740, title: ' ' },]
Redan i våras kom uppgifter om att Samsung hade teknologi för att alstra ljud direkt via OLED-skärmar på gång. Och nu påstås man stå i begrepp att visa upp lösningen i samband med CES-mässan i början av nästa år.

Teknologin det handlar kallas för ”Sound on Display” och innebär att man inte behöver montera någon klassisk samtalshögtalare på fronstycket av en telefon, då man istället använder sig av vibrationer direkt i OLED-skärmen. De få detaljer som framkommit om teknologin så här långt avslöjades i samband med Samsungs OLED-konferens i Kina för några månader sedan. Men nu hävdar källor till sajten Sam Mobile att teknologin är redo att visas upp inom kort, närmare bestämt i samband med CES-mässan i Las Vegas om några veckor. 

Påstås vara aktuellt även för tv-apparater

Enligt uppgifterna så ska teknologin inte bara vara ämnad för smartphones, utan kommer även att finnas i tv-apparater. De första produkterna påstås vara redo att lanseras någon gång under 2019. Men det är förstås primärt på telefonsidan som teknologin är intressant, då den är ett intressant komplement till andra lösningar i jakten på mer skärmyta och för att slippa den så kallade sensorpanelen. CES-mässan drar igång den 8 januari 2019 i Las Vegas.