Chatt: Nya LG G2 och annat

33 svar på dina frågor om LG G2

Mobils utsände i New York Kalle Wiklund som känt på LG G2 svarade på dina frågor om luren. Även resten av Mobilredaktionen bidrog med svar om LG och annat. Här kan du läsa alla frågorna och svaren i efterhand.

Publicerad Uppdaterad

HTC:s konkurrent

Sven: Är htc one en konkurrent till g2an???

Kalle Wiklund: Visst är den det. Personligen tycker jag att HTC One är en av de bästa - och snyggaste - Androidtelefoner som någonsin har gjorts. G2:an har dock en större skärm (5,2 tum) och vassare prestanda med Qualcomms Snapdragon 800-plattform som sköter processorkraften. Men vi har inte fått hårdtesta LG G2 än, så det känns fel att rekommendera telefonen framför någon annan innan vi har granskat den mer utförligt.

Säkert till Sverige?

karl: jag undrar är det säker den kommer till sverige för det som er bra som ärLG Optimus G Pro kom aldrig till sverige

Kalle Wiklund: Nä, Optimus G Pro kom aldrig till Sverige. Men då var LG också otydliga redan från start. Med nya LG G2 är det bestämt från start att modellen kommer till Sverige, vilket också närvaron av LG:s svenska representanter här i New York understryker.

Film i webb eller app

Daniel: Hej på er. Hoppas att det går bra med övrig icke direkt relaterad LG eller mobilfråga. Skrev idag ett långt inlägg till er artikel om Comoyo. Är relativt nybliven Androieägare och streamar mycket film i mobil och på en "Androidsticka", Minix neo. De flesta betalstremningstjänsterna idag har ju appar till IOS och Android. Apparna är ju oftast mer begränsade i utbud mm. Varför ska man egentligen köra med appen? (givet att du har bra hastighet). Jag skulle tycka det vore intressant att veta vilka av alla dessa streamningstjänster som fungerar i Android om man går in på www adressen i stället. Är inte så tekniskt bevandrad gälland Plugins? Men en stor genomgång av er på vilka av de nu existerande filmtjänsterna där detta fungerar vore intressant! Tycker också att ni borde utveckla denna frågefunktion så att amn ser all text innan man skickar frågan och inte som nu med cirka 20 tecken... Tack för en bra tidning och trevlig helg hälsar Daniel

Erik Mörner: Större frågefält är fixat redan nu direkt här i chatten. Du tar upp en intressant fråga som vi så klart får kolla in närmare när vi testar filmtjänster. När det gäller just Comoyo går det tyvärr inte att använda Comoyo via webbläsaren i en Android-enhet i dag. Comoyo jobbar just nu med utvecklingen av en app till plattformen men det är inte klart ännu.

Kommande Samsung-uppdateringar

Hans: Hur länge tror ni samsung kommer att fortsätta uppdater a galaxy siiii??

Kalle Wiklund: Det är svårt att säga. Galaxy S2 hängde med hela vägen från Gingerbread (Android 2.3) till Jelly Bean (Android 4.1). Jag skulle gissa att Galaxy S3 åtminstonde kommer att uppdateras till Android 4.3 - kanske till och med till Android 5.0.

Sugen på G2 med Windows Phone i

Peter: Är sugen på LG G2 men föredrar egentligen WP. När kommer det ngn ny hårdvara med WP8 i?

Erik Mörner: Ditt största hopp får du nog ställa till Nokia. Få andra tillverkare satsar ju på Windows Phone. Kommande Lumia 1020 med 41 megapixel är nästa ut efter Lumia 925 som kommer i dagarna och därefter ryktas det i alla fall om en större Nokiatelefon i ca 6-tumsformatet, men det är än så länge bara rykten.

Väljer mellan LG och Samsungs förra

Joakim Gerdstigen: Är Optimus G en mobil som håller i längden eller är Gallaxy S3 ett smartare val?

Kalle Wiklund:  Optimus G är en riktigt trevlig lur till ett bra pris. Men det är osäkert hur pass framtidssäkrad den är.  Det är fortfarande osäkert om Optimus G - en topptelefonen som faktiskt bara funnits på svenska marknaden sedan i början av året - ska uppdateras till Android 4.2 eller Android 4.3. Samsung Galaxy S3 har ett och ett halvt år på nacken men är fortfarande bra. Överlag är Samsung bättre på att uppdatera sin telefoner än av LG är. Sannolikheten att S3:an får Android 4.3 eller 5.0 är alltså mycket större än att dessa uppdateringar når till Optimus G. Till LG:s försvar kan jag säga att de är riktigt vassa på att optimera Androidmjukvaran de använder i sina telefoner. Man vill ju alltid ha det senaste, men det är inte alltid som de nya uppdateringarna tillför särskilt mycket av värde för användarna.

Konkurrenter till LG G2

Koken: Tror att Samsung och Sony kommer toppa LGs lur när det presenterar den 4:e September?

Erik Mörner: om vi räknar med att Sony lanserar sin kameramobil och Samsung Note 3 så handlar det snarare om andra produkttyper än om en ren konkurrent till LG G2. Jag skulle säga att G2:ans huvudkonkurrenter finns redan idag i form av Xperia Z och Galaxy S4.

Reseberättelse från New York

Egge: Hej Kalle! Hoppas du har det bra i New York och sett mycket kul, nytt och spännande. För oss som aldrig kommer få åka på någon lansering på det där sättet, kan du inte berätta lite hur det är? Vad får man göra? Hur funkar det? Får ni låna en telefon var och testa? Kul att höra.

Hej Egge! Det har regnat ganska mycket i New York, men den här stan är ju fantastisk i alla väderlekar. Själva LG-lanseringen hölls på Jazz at Lincoln Center på Broadway. Runt 700 journalister från hela världen var på plats. Först fick vi alla sitta ned i stor sal och se en presentation av G2:an som hölls av p>

Bestämma sig för en Nokia

Josef M.: Jag har svårt att bestämma mig vilken telefon jag skall välja. Lumia 925 sneglar jag mycket på, för den känns genom vad man ser på bilden, väldigt smidig och nät. Den verka innehålla allt lika Lumia 1020 bortsätt för zoom objektivet. Hur stor nytta har jag då att använda zoomnings objektiv i lumia 1020 om allt annat i den är lika 925 ? I er test skriver ni att 925 har inget knap för filmning när man använder kamera knapen vid sidan. Kan man då använda knapen på skärmen både för foto resp. filmning ?

Erik Mörner: Det som skiljer Lumia 1020 från Lumia 925 som jag nyss börjat testa är förutom zoomen även att kameran i Lumia 1020 har betydligt fler inställningsmöjligheter, men du har rätt, mycket är sig likt. Det är svårt att yttra sig om hur stor nytta du har av zoomen, men jag har svårt att se zoomen som en avgörande fördel i alla fall. När det gäller kameraknappen på Lumia 925 var jag kanske otydlig i min text med första intrycket av den. Knappen på sidna fungerar för både stillbild och film, men det är när man däremot använder appen Smart Cam som man bara kan ta stillbilder och inte filma. I appen väljer du om du vill att den vanliga kameraappen ska användas när du trycker in kameraknappen på sidan eller om du vill använda Nokia Smart Cam.

Sonys kameramobil

Patrik: När tror ni Sony Xperia Honami kommer ut i butik?

Erik Mörner: Det är svårt att sia om butiksdatum för än telefon som inte ens finns (ännu), men om man räknar med att den lanseras i början av september så kan man ju tippa på att den kommer ut i tid till den viktiga julhandeln i alla fall, så jag gissar på senare delen av oktober.

När kommer Max?

Dykan: Hej, Vet du när HTC one Max kommer ut i butikerna i Sverige??Är det prestandemässigt någon skillnad på den och HTC One? Tacksam för svar...

Erik Mörner: HTC själva som rimligen är de enda som vet säkert i dagsläget har än så länge bara hintat om produkten och ännu inte lanserat den, men om vi gissar på att den kommer lanseras inom en månad så kommer den förmodligen finnas i butik om ytterligare en månad. I god tid till julförsäljningen helt enkelt.

Det gör Nokia i Sverige

Milard: Hej... Undrar bara va nokia sysslar med här i Sverige, de är knappt att deras telefoner syns bland andra telefoner än om de finns, ingen reklam eller info när deras telefoner kommer till Sverige... Undrar samtidigt när nokia lumia 1020 kommer till Sverige...o om ni känner nokia chefen för Sverige, be han avgå han gör riktigt dåligt jobb...

Erik Mörner: Hej, faktum är att det har han redan gjort. Nokia tycker jag är ganska aktiva i Sverige, men de för ju en ojämn kamp mot konkurrenterna. Sedan har de ju problem eftersom Sverige inte alls tycks vara en prioriterad marknad för Nokia globalt. Så vi svenskar får ju ofta vänta längre än andra innan vi kan köpa nya Nokiamobiler. När det gäller Lumia 1020 ska den komma till Sverige under fjärde kvartalet, men den kommer ju till andra länder redan under detta kvartal. Nokias Skandinavienchef slutade på bolaget innan sommaren och har inte fått någon efterträdare.

Vill fråga Jolla

Kent's Mobile rules!: Kan ni inte bjuda in någon/några från jolla så att de kan svara på lite frågor.

Kalle Wiklund: Det skulle vara jätteintressant. Vi har faktiskt försökt fixa en chatt med Jolla, men utan resultat. Vi får fortsätta att jaga dem, helt enkelt! 

Uppdateringar till Optimus G

Pertti: Vet ni något om när Optimus G ska uppgraderas och om den kommer att få något gemensamt med programvaran i G2?

Kalle Wiklund: Nä, vi vet tyvärr inget i nuläget. Lovar att återkomma i en artikel på mobil.se så fort vi vet något om framtiden för Optimus G! 

Stödet för LTE Advanced

Paul: Får man högre nedladdningshastigheter med enheter som stödjer LTE Advanced (Snapdragon 800), eller måste man vänta tills operatörerna har stöd för LTE Advanced tekniken i sina nät?

Kalle Wiklund: Flera svenska operatörer har genomfört - eller genomför - tester av LTE Advanced i sina nät. Men just nu finns det ingen operatör som erbjuder tekniken till sina kunder i vårt avlånga land. Om jag inte missminner mig är det än så länge bara en operatör i Sydkorea som faktiskt kör LTE Advanced i sina nät. Så, även om G2:an har stöd för det via Snapdragon 800 kommer vi att få vänta innan vi kan surfa fram i superhastigheter på den luren.

Prisuppgift

micke: pris på G2 och när kan vi räkna med den?

Kalle Wiklund: Det finns inget pris ännu, men LG har gjort tydligt att det rör sig om en premium-produkt, och att luren kommer att kosta därefter. Föregångaren Optimus G var ju förhållandevis billig med tanke på prestandan. Viktigt att tänka på är det inte bara är LG som sätter priset här - utan det görs i samarbete med operatörerna. G2:an ska släppas inom åtta veckor är det sagt. Det betyder att vi borde se telefonen i Sverige senast i början av oktober.

Kommande uppdateringar

Lord Router: Kommer LG Optimus G att uppdateras till Android 4.2 eller 4.3 i en nära framtid?

Kalle Wiklund: Tyvärr, det finns ingen information från LG om uppdateringar av Optimus G. När det gäller LG G2 kommer den att ha Android 4.2.2 vid släppet. Just nu finns det ingen information om en uppdatering till Android 4.3 för den.

S4 med 800-processorn

Arre: Hejsan! har ni någon information kring Samsung galay s4 med snapdragon 800 Erik Mörner: Hej hej, nja, den information vi fått fram är bara den som Samsung skickade ut i juni. Den informationen säger i stort sett bara att enheten finns, att den har 800-processorn och levereras i färgerna rött och blått, men det nämns bara att den kommer till Korea under sommaren i år och inget om andra länder. Och Samsung kan inte ge oss någon ytterligare information i dagsläget låter de hälsa. 

Svenskt pris

Henrik: Hej. När kommer den till sverige och vad kommer den kosta? Mvh Henrik

Kalle Wiklund: Hej Henrik! G2:an kommer till Sverige i början av oktober, i alla fall om LG håller vad man lovat. De har nämligen sagt att luren ska släppas i Europa inom åtta veckor. Vad man dock inte har sagt något om än är priset. "Den kommer att befinna sig i premium-skiktet", är allt vad LG säger just nu.

Inga e-böcker i Lumia

Harry: Jag vill kunna läsa bibliotekets eböcker i min Nokia Lumia 920 när kommer det en app som fixar detta?

Erik Mörner: Jag tror tyvärr inte att det finns någon app som kan läsa den typen av krypterade e-böcker och kan heller inte svara på när en sådan kan komma ut. Har inte hört något om att det skulle vara på gång ännu.

Vem härmar vem?

Rasmus: Hej Vad tycker ni om nya lg g2 jag tycker det ser ut som en liten härmning av galaxy s4, men det är bara när jag har sett på videos, vad tror ni den kommer att kosta,när tror ni att den kommer att släppas här i Norden. Mvh,Rasmus

Kalle Wiklund: Jag har bara kunnat testa telefonen en kortare stund, men rent spontant måste jag säga att jag gillar den. Skärmen är utomordentligt trevlig, telefonen känns blixtsnabb med Snapdragon 800 och kamera med optisk bildstabilisering tackar man ju inte nej till. Så, första intrycken är goda. Men det känns fel att ge något mer mer utförligt omdöme innan vi har kollat in telefonen grundligare. LG har sagt att luren ska släppas inom åtta veckor i Norden. Pris är inte annonserat ännu.

Vad G2 är gjord av

BQ: Hejsan! Jag undrar vad det är för material på LG G2?

Kalle Wiklund: Hej BQ! Framsidan på telefonen skyddas av Gorilla Glass 3-glas. På baksidan har vi ett slags högpolerat plaststycke. Konstruktionen känns tight och välbyggd.

Kvalitetsbygge?

Mattias Hur känns byggkvalitén på LG G2?

Kalle Wiklund: G2:an känns definitivt kompakt och välbyggd. Luren ger kanske inte samma wow-känsla som första gången man håller en HTC One. Men design handlar ganska mycket om vilken smak man har. Bakstycket på G2 är tillverkad i plast, men själva konstruktionen är riktigt gedigen.

Sen till Sverige

Anders Blomster när kommer LG G2 till svenska marknaden!

Kalle Wiklund: Det är sagt att släppet kommer att ske inom åtta veckor. Luren kommer först till Sydkorea, sedan USA och efter det Europa.

Stänger inte av sig

berra: är det inte risk att den stängs av när man lägger ner den ? av och på knappen sticker ju ut?

Kalle Wiklund: Jag tror faktiskt inte det. Mitt intryck var att man fick trycka rätt bestämt på volymknapparna för att de skulle registrera något, och samma sak gällde med på-knappen. Men visst, knappen sitter på undersidan så det finns ju en risk med det du beskriver.

LG G2 i svenska butiker

anyom: hej när kommer LG G2 till sverige och i butikerna?

Kalle Wiklund: Hej! Den borde finnas ut till senast i början av oktober om inte LG drabbas av förseningar.

LG och Miracast

Henrik: Funkar det att köra Miracast från LG G2? Har den MHL via usb?

Kalle Wiklund: Jag vet att telefonen har stöd för MHL via USB. Snapdragon 800-systemprocessorn på insidan gör G2:an till en rätt vass spelmaskin om man kopplar in den till tv:en, vilket jag såg LG göra under en demonstration. Men vad jag dock inte har lyckats få reda på helt säkert är om det går att köra Mircast från den. Jag får återkomma!

Ingen Samsung-information

jesper broberg: när kommer 4.3 till samsung galaxy s3

Erik Mörner: Samsung vägrar säga något om det just nu och det enda som står på deras informationssida om uppdateringar är "Ingen information".

Minneskort och ljudet i G2

Hans Pedersen: Två frågor... Ni tog inte med min fråga vid förra frågestunde, så... :) 1. Är 24-bitarsljudet i LG G2 en del av Snapdragon 800-processorn eller är det en DAC som LG själva satt i mobilen? Har den någon SD-kortläsare?

Kalle Wiklund: Nej, telefonen kommer inte att ha någon SD-kortläsare.  Inte den version som släpps i Sverige i alla fall. Jag har kollat med LG, men tyvärr inte fått något besked om 24-bitarsljudet. Jag får återkomma, helt enkelt!

Impad av LG G2

otto: vad vart du mest imponerad på?

Kalle Wiklund: Det är omöjligt att titta på telefonen och inte lägga märke till den annorlunda designen med knappar på baksidan. Det som jag gillar mest än så länge är 5,2-tumsskärmen med full hd-upplösningen. Den är helt enkelt mycket trevlig att kolla på när det gäller färger, svärta och betraktningsvinkel. Sedan tror jag att Snapdragon 800 kommer att imponera stort när vi får chansen att testa vad den fyrkärniga systemprocessorn går för full ut.

Tyst från Samsung

Patricio: hej jag är en galaxy s3 ägare och jag har frågat denna fråga många gånger utan att få något riktigt svar, Och jag tror andra undrar det här oxå, NÄR KOMMER DOM EFTERLOVADE UPPDATERINGARNA (som samsung lovade)??????

Erik Mörner: Hej, även vi frågar Samsung direkt, men det resulterar inte i särskilt utförliga svar, jag antar att de är rädda för att lova något de inte kan hålla. Samsung har en webbsida där de uppdaterar information om kommande Android-versioner och när de kommer till respektive enhet. På den sidan är den absolut vanligaste uppgiften som uppges om kommande uppdateringar tyvärr "Ingen information". 

Uppdatering av HTC One X

hassan: när får htc one x sin uppdatering? sa dom inte slutet av juli?

Erik Mörner: Jag har precis frågat HTC det idag och det enda svar de kan ge är att de i dagsläget inte kan uttala sig i den frågan. Det verkar som de stött på problem.

Priset på LG G2

Emil: Hur mycket kommer LG g2 att kosta?

Kalle Wiklund: Nej, tyvärr inte. Jag har frågat flera LG-representanter här i New York, och det enda de säger är att telefonen kommer att ligga i "premium-skiktet". 

G2 i USA

Jac: När kommer telefonen till den amerikanska marknaden?

Kalle Wiklund: Inom åtta veckor är det sagt. Först ut är Sydkorea, sedan följer USA. Sist i ligan är Europa. 

Nästa iOS

Emelie: När kommer ios7 till iphone 4s?

Erik Mörner: Jag gissar att det släpps i september, men Apple har än så länge bara sagt "i höst".

Mobilredaktionen latmaskar?

Jocke: Det har nu gått 31 minuter av chat och ni har svarat på 11 frågor. Hur långsama är ni? får ni inte inte tillräckligt med frågor eller är ni långsama framför datorn eller när ni tänker?

Erik Mörner: Nu när vi avverkat chatten får jag det till 33 frågor och svar, jag tycker det är ett helt okej resultat. Hoppas du också tycker det.