Annons

Se dig runt

360 grader på Youtube

Såhär kan en 360-graders Youtube-video se ut i Chrome, beroende på vart du tittar.
Såhär ser en video i 360 grader på Youtube ut i Firefox

Videomaterial som filmats i 360 grader genom en ”bubbellins” finns nu på youtube.

Publicerad Uppdaterad

Google stödjer nu uppladdning av videomaterial i 360 grader. Det finns främst två olika sätt att se på materialet. Först så kan du se det på datorn, via webbläsaren Chrome för datorn och Androidmobiler. För vanliga tittare innebär det här att vi lär se betydligt mer av den här sortens material laddas upp på youtube.

För tillfället är det bara vara webbläsaren Chrome och Youtube till Android som fungerar tillsammans med videomaterialet. Ni kan se en bildjämförelse mellan att se på youtubeklippet nedan i Firefox och Chrome ovan. I Chrome kan du titta runt, och ser enskilda delar av hela bilden medan Firefox och andra webbläsare visar hela bilden samtidigt.

Idag är det lite mer omständigt att se på videor till webbläsaren på datorer än de till våra smarta telefoner. I dagsläget krävs att de med datorer klickar på pilar uppe till vänster för att se sig omkring medan mobila användare kan se sig omkring genom sin mobils gyroskop.

Google säger att kameror som Bublcam, 360cam från Giroptic, IC Real Tech's Allie, SP360 från Kodak och Ricoh Theta är kompatibla med Youtube och finns idag eller ska släppas.  Nedan kan ni se en 360-graders video som stödjs av den nya funktionen.

Källa