”Har inte kopierat Ipad”

Apple måste annonsera om Samsung

En domstol i Storbritannien har beslutat att Apple under sex månader måste publicera annonser där man säger att Samsungs surfplattor inte är plagiat av Apples Ipad.

Publicerad Uppdaterad

Efter att en domstol i London kommit fram till att det inte fanns grund för Apples påståenden om att Samsung plagierat Ipad när man utvecklat surfplattorna i Galaxy Tab -serien har nu domaren Colin Birss beordrat Apple att sprida information om domstolens slutsats.

Under en period på sex månader ska Apple har ett meddelande på sin hemsida som hänvisar till domstolsprocessen och som "rättar till det skadliga uppfattningen" att Samsung har plagierat Apples produkter. Under perioden ska man även publicera annonser med sammna budskap i ett antal tidningar och tidskrifter.

Enligt BBC hade Samsung även begärt ett förbud mot att Apple i fortsättningen påstod att företagets designrättigheter hade kränkts. Det avfärdades dock av domaren med motiveringen att Apple hade rätt att tycka att domslutet var felaktigt.  

Värt att notera är att domaren Colin Birss i det ursprungliga domslutet beskrev skillnaderna mellan Apples och Samsungs surfplattor bland annat med formuleringen att Samsungs  produkter inte har samma "extrema enkelt som finns hos Apples design. De är inte lika coola".