Stor klocka

Bilder på Samsung Galaxy Gear

Nu har det dykt upp bilder som sägs föreställa Samsungs smarta klocka och om de stämmer blir produkten inte riktigt som vi hade väntat oss.

Publicerad Uppdaterad

Det är Venturebeat som fått en första titt på Samsung Galaxy Gear, den hett omskrivna smartklockan som ska visas upp på IFA nu på onsdag. Den enhet de fick titta på är en prototyp som inte nödvändigtvis kommer att se exakt likadan ut, men grundprincipen ska vara densamma.

Klockan är betydligt större än vad som tidigare spekulerats, med en skärm på hela tre tum. Utöver en stor skärm finns en inbyggd kamera på fyra megapixel, bluetooth, wifi och pulsmätare. Just kameran och pulsmätaren ska tillhöra huvudnumren hos klockan, då hälsoaspekten med att hålla koll på pulsen och fota den mat du äter. Klockan ska även mäta din motion under dagen på ungefär samma sätt som en Fitbit, Jawbone Up eller Nikes Fuelband.

Även Venturebeat bekräftar batteritiden på ungefär tio timmar. Förhoppningsvis handlar det om aktivt användande och att passningstiden med skärmen avslagen är betydligt längre.

Är prototypen Venturebeat kommit över fejk och kommer den riktiga klockan att ha en betydligt mindre formfaktor? På onsdag vet vi med säkerhet, till dess är kommentarsfältet öppet för spekulerande.