Bara pris och tillgänglighet som saknas

Bildläcka påstås visa Sony Xperia XA2 Ultra

Kort efter att den mystiska Sony-enheten H4233 identifierats som Sony Xperia XA2 Ultra, så kommer nu bilder som påstås föreställa den kommande enheten. Förutsatt att uppgifterna stämmer är därmed allt – med undantag för pris och tillgänglighet – nu känt om enheten.

Publicerad Uppdaterad

Det var så sent som förra veckan som den tidigare mystiska Sony-enheten H4233 identifierades som Xperia XA2 Ultra, en förhållandevis stor telefon i mellansegmentet. Detta efter att den dykt upp i ett benchmarktest på sajten GFXBench tidigare. Läckor och rykten har med andra ord gjort att det mesta rörande specifikationerna nu är känt. Det ska handla om en enhet med 1080p-upplöst 6-tumsskärm i 16:9-format, Snapdragn 630-chippset, 4 GB arbetsminne och 64 GB lagringsutrymme. 

Tjocka kanter

Nu har även bilder som påstås föreställa enheten läckt ut, och förutsatt att de är autentiska så handlar det om en enhet med dubbel selfiekamera och fingeravtryckssensor placerad på bakstycket. Man kan dock fråga sig varför sensorn sitter just där med tanke på att kanterna vid kortsidorna på frontstycket är minst sagt generösa med dagens mått mätt. En fingeravtryckssensor hade fått mer än gott om plats, kan man tycka. Nåväl. Bilderna bör förstås tas med en nypa salt. Men om de är äkta så återstår det bara att se vad telefonen kommer att kosta samt när och var den kan tänkas dyka upp i butikerna. 

Källa