Huawei Ascend Mate2

Förbättrad jätte från Huawei

En titt på nya Huawei Ascend Mate2 visar att tillverkaren putsat än mer på designen och dessutom erbjuder kombinationen stort batteri och uppkoppling via 4G.

Publicerad Uppdaterad

Huaweis jättemobil hade premiär för ungefär ett år sedan, men nu är det alltså dags för uppföljaren och det märks att man utvecklat konceptet. Framförallt är formgivningen förfinad och jämfört med föregångaren ger Mate2 ett mer påkostat intryck, lite mer stilren och modern.

Någon penna finns inte med när Huawei gör den här typen av stora phablets, men skärmen ska ha ett handskläge så du kan använda den med just handskar och proportionerna så väl som gränssnittet ska enligt Huawei vara anpassade så att du kan använda telefonen utan problem med bara en hand. Skärmen kan även utnyttja funktionen för att visa program i olika fönster på skärmen och på det sättet kanske till och med få lite mer gjort.

Huawei Ascend Mate2

Tittar man på teknik och prestanda så erbjuder Huawei Ascend Mate2 en fyrkärnig processor och uppkoppling via 4G Cat4 vilket innebär nedladdningshastigheter på upp till 150 Mbit/s när näten stödjer det.

Kameran tar bilder på 13 megapixel och den främre kameran är ovanligt med de 5 megapixel den erbjuder. Huawei har ännu inga uppgifter om när enheten kommer till Sverige eller vad den då kommer att kosta.

Fakta Huawei Ascend Mate2
Mått: 84,7 x 161 x 9,5 mm
Vikt: 202 gram
Processor: Fyrkärnig 1,6 Ghz Cortex A7 Skärm: 6,1 tum, IPS, 720 x 1280 pixel
Batteri: 4050 mAh
Operativsystem: Android 4.3
Uppkoppling: LTE Cat4 150 Mbit/s
I butik i Sverige: Ingen uppgift
Pris: Ingen uppgift