Reaktionär

Fjärrstyr systemkameran med mobilen

En ny fjärrkontroll ska, i kombination med en mobilapp och systemkamera, göra det enkelt att fånga blixt och dunder.

Publicerad Uppdaterad

Kickstarter-projektet Miops Mobile påstås enligt tillverkaren vara världens mest mångsidiga kamerafjärrkontroll. Den kan onekligen användas på intressanta sätt, tack vare den bakomliggande tanken att utnyttja mobiltelefonens olika sensorer som fjärrutlösare för systemkameran. 

Själva enheten sitter på systemkameran och kontrollerar slutaren, samt kommunicerar med mobilen via bluetooth. Det går att ställa in den på att ta bilder om mobiltelefonen skakar, om den fångar upp ett ljud, ser en rörelse eller att något sker på ett visst avstånd. Dessutom går det att kombinera de ”utlösarna” samt bestämma ordning och schemalägga när de ska vara aktiva.

Med Miops ska det gå att spela in ”timelaps” med HDR aktiverat, samt att kameran ändrar exponering över tid för att exempelvis fånga övergången mellan dag till natt. Det går även att ställa in så att slutaren aktiveras över en förbestämd sträcka med hjälp av mobilens gps. 

Enheten mäter 63 x 39 x 14 millimeter och batteritiden per laddning uppges vara över ett dygn. Appen som sköter funktionerna finns till både Android och Ios.  

Källa