Annons

Så blir nya Windows Phone

Fler Mango-funktioner läcker ut

Förbättrat stöd både för Microsofts nyttotjänster och spelplattform finns bland funktionerna som den så kallade Mango-uppdateringen av Windows Phone uppges innehålla.

Publicerad Uppdaterad

Under nästa vecka ska Microsoft presentera den nya versionen av Windows Phone, den så kallad Mango-uppdateringen. Allt mer information och skärmdumpar som sägs komma från det nya systemet börjar nu dyka upp på nätet.

Stöd för Office 365 är en av förbättringar som Mango uppges innehålla. Förutom de vanliga Office-funktionerna ingår bland annat Exchange och Sharepoint i Office 365. Tillgång till lagringstjänsten Skydrive ska också finnas med i den kommande uppgraderingen.

Bland de mera nöjes-inriktade funktionerna kan nämnas utökat stöd spelplattformen Xbox Live. Microsoft har betonat möjligheterna att spela samma spel oavsett om man med en spekonsol framför tv:n eller bara har med sig mobilen. Nu verkar det som att man lägger till någon typ av automatisk synk-funktion för att underlätta det hela ytterligare.

Det förekommer också uppgifter om att Microsoft ska lägga till navigering med talade köranvisningar i karttjänsten Bing Maps och att det ska bli möjligt att läsa upp det man vill att telefonen ska skicka som sms. En funktion för att skicka sms till en grupp av personer uppges också vara på gång.