Billig 7-tumsplatta

Här är Alcatels utmanare till Nexus 7

Nya surfplatta Evo 7 HD är franska Alcatels svar på Google Nexus 7. Med en dubbelkärnig processor, 1 gigabyte i ram-minne och ett oslagbart pris hoppas man kunna konkurrera med sökjättens budgetplatta.

Publicerad Uppdaterad

Under det senaste halvåret har vi sett en mängd sjutumsplattor lanseras - från Googles Nexus 7 och Kindle Fire HD, till Apples Ipad Mini.  Franska Alcatel presenterar nu en egen miniplatta, som har fått namnet Alcatel OneTouch EVO 7 HD. Skärmstorleken ligger – precis som modellnamnet antyder - på sju tum. Surfplattan har en upplösningen på 1280 x 800 pixel, vilket matchar motsvarande hos Google Nexus 7.

OneTouch (OT) EVO 7 HD drivs av en dubbelkärnig processor (1.6 GHz), har 1 gigabyte i ram-minne och körs med Android 4.1 Jelly Bean som operativsystem. På baksidan av enheten finns en 3-megapixelkamera, och på framsidan hittar vi en VGA-kamera för videosamtal, skriver Phone Arena.

När det gäller minne har Alcatel OT EVO 7 HD en lagringskapacitet på 4 gigabyte, vilket är det i minsta laget. Surfplattan ska dock ha plats för mikroSD-kort.

Kostar strax över 1 000 kronor

Det som gör Alcatel EVO 7 HD riktigt intressant är prislappen. Enligt företaget kommer wifi-modellen endast kosta motsvarande cirka 1 100 kronor. Sjutumsplattan kommer även släppas i 3G- och 4G-modeller, med prislappar på motsvarande cirka 1 600 kronor, respektive cirka 2 300 kronor.

I nuläget finns det ingen information om Alcatel OT Evo 7 HD är aktuell för Sverige, men vi uppdaterar texten när vi har varit i kontakt med Alcatel.