Ta kontroll över aviseringarna

Tips: Välj vilka appar som får skicka aviseringar i Android

Så ser du till att få lagom många aviseringar på din mobil.

Det kan vara frestande att stänga av aviseringarna för samtliga appar utom ett par meddelandeappar som du vill ha, och det gör du i så fall genom att gå in i inställningarna, välja aviseringar och sedan appaviseringar. Jag skulle istället råda dig att använda lite mer finess. För det kan vara svårt att avgöra på förhand vilka aviseringar som bara är störande och vilka du faktiskt behöver. Har du en smart brandvarnare behöver den till exempel kunna varna för låg batterinivå med en avisering på din mobil. En del appar fungerar inte riktigt som de ska om de inte har möjlighet att skicka aviseringar.

Ett bättre sätt att göra det på är att i stället stänga av aviseringen för en viss app om du tycker att den stör och ofta plingar i onödan. Det gör du enklast genom att gå in i inställningarna, välja appar, bläddra fram den appen och gå in i appens inställningar där du kan slå av aviseringar från just den appen. Du kan också nå inställningarna enkelt genom att helt enkelt långtrycka på en avisering tills du får upp en meny där du kan välja att tysta aviseringar från denna app eller gå till aviseringsinställningarna för den.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips för hur du hanterar aviseringar i Android.