7-tums Samsung-mobil får certifiering

Här är Samsungs största telefon någonsin

Samsung planerar en telefon med en sju tum stor skärm. Nu har den certifierats hos FCC.

Publicerad Uppdaterad

Med en skärm på sju tum så skulle vi vanligtvis säga att den nya Samsung-enhet som dykt upp för certifiering hos amerikanska motsvarigheten till radio- och telestyrelsen, FCC, ska klassas som en surfplatta. Av designen på enheten att döma så är det dock snarare en gigantisk telefon, eller phablet om man så vill, det handlar om.

Medan skärmen är enormt stor så är specifikationerna i övrigt för enheten, som går under modellnamnet SM-T2558, dock inte lika uppseendeväckande. Upplösningen på den sju tum stora skärmen är till exempel bara 720p. Processorn tickar på i 1,2 GHz, troligtvis på ett Snapdragon 400-chip. Kameran på baksidan av mobilen har en upplösning på 8 megapixel, medan frontkameran ger 2 megapixel. Arbetsminnet är 1,5 GB stort och Android-versionen är version 4.3 Jelly Bean.

Telefonen är förmodligen en uppföljare i Samsungs budgetbetonade Galaxy Mega-serie, där den största installationen hittills är Samsung Galaxy Mega 6,3 med dess skärm på just 6,3 tum. Tidigare rykten om SM-T2558 har gjort gällande att mobilen kommer lanseras under namnet Galaxy Mega 2. Att telefonen, vars specifikationer tillsammans med bilder på enheten läckte via den kinesiska certifikatdatabasen TENAA, nu har certifierats av FCC tyder på att en lansering kan vara nära förestående.

Källa