Topp 5

Här är världens största smartphoneltillverkare

När alla kvartalsresultat nu inkommit har Strategy Analytics sammanställt en topp 5-lista.

Publicerad Uppdaterad

De flesta mobiltillverkare har nu hunnit sammanställa och presentera sina siffror för det andra kvartalet 2017, det vill säga april till juni, och det går därför att summera kvartalet, vilket Strategy Analytics gjort.

Samsung är som vanligt störst på smartphones, med nästan dubbelt så många sålda mobiler som tvåan Apple. Men då ska man tänka på att andra kvartalet är Samsungs bästa, med en ny Galaxy S, och Apples sämsta när alla väntar på nästa Iphone.

Bägge företagen har ökat sin försäljning något jämfört med samma period förra året, men det är inga dramatiska förändringar. På övriga placeringar på topp 5, som intas av tre kinesiska tillverkare, är förändringarna desto större. Huawei håller som tidigare tredjeplatsen, men växer snabbare än marknaden som helhet och är, åtminstone detta kvartal, nära att slåss om andraplatsen med Apple. Oppo och Xiaomi växer bägge med mer än 50 procent jämfört med samma period förra året, vilket gör att de befäster sina positioner på topp 5 på bekostnad av ZTE, Lenovo, Alcatel-TCL och LG som får finna sig att hamna längre ner på listan.

Källa