Sverigelansering möjlig

HTC One M9 Plus officiell – större och bättre

M9 Plus har fingeravtrycksläsare, vilket M9 saknar.
Fingeravtryckssensorn sitter under skärmen och ska fungera när du rör den, du behöver alltså inte dra fingret över.
Dubbelkamera på baksidan gör comeback efter frånvaro i M9.
Mycket av designen från HTC One M9 känns igen.
Både HTC One M9 och M9 Plus har Boomsound, alltså extra bra ljud i framåtriktade högtalare.
Kameran är på 20 megapixel och har sällskap av en ytterligare kamera denna gång.
Skärmen är betydligt mera högupplöst.
Bland tillgängliga färgval finns grå, guld och silver/guld.

HTC har nu officiellt lanserat HTC One M9 Plus, bara veckor efter att One M9 först visades upp.

Publicerad Uppdaterad

På HTC i Norden säger informationsansvarige Allan Fatum till Mobil att One M9+ är lanserad enbart i Kina och att eventuell lansering på andra marknader i så fall sker senare.

Tar vi och jämför One M9 Plus med vanliga HTC One M9 som vi nyligen testade så skiljer sig HTC One M9 Plus åt på flera sätt. Utseendet och materialval är i grunden desamma, men One M9 Plus har större och mer högupplöst skärm, en annan processor och fingeravtryckssensor på framsidan under skärmen. Kameran på baksidan är på 20 megapixel, men den har där fått sällskap av även en andra kamera, precis som i föregångaren HTC One M8. De här bägge kamerorna ska enligt bloggposten där HTC lanserar telefonen ge extra detaljrikedom i bilderna. Det förklarar dock inte varför de tog bort den extra kameran i HTC One M9. På framsidan har både M9 och M9 Plus en ultrapixelkamera på 4 megapixel som enligt HTC ska vara extra ljuskänslig så du kan ta bra självporträtt även i lite sämre ljus.

Processorn i HTC One M9 Plus är inte en Snapdragon utan istället en åttakärnig processor från Mediatak, närmare bestämt MediaTek Helio X10. Skärmen är på 5,2 tum och upplösningen 1440 x 2560 pixel istället för den full HD-skärm som HTC One M9 har. Det här gör att pixeltätheten i skärmen stannar på 534 pixel per tum istället för de 441 pixel per tum som M9 har.

Precis som sin systermodell släpps HTC One M9 Plus i färgerna grå, guld och silver/guld, men det finns ännu inga uppgifter om pris eller när enheten börjar säljas i Kina. Inte heller finns det några uppgifter i dagsläget om HTC One M9 Plus kommer till Sverige, men vi skulle bli förvånade om den inte gör det.