Annons

Ny telefon, gammalt namn

Huawei släpper ny P8 Lite

Huawei står för årets märkligaste mobilsläpp hittills genom att ge en ny mobil ett två år gammalt namn.

Publicerad Uppdaterad

2015 släppte Huawei sin toppmodell P8, en uppföljare till Ascend P7 där man skrotat förledet Ascend. P8 fick även spinoffen P8 Lite, som vi gillade när vi testade den för ett och ett halvt år sedan. 2016 kom sedan P9 och P9 Lite, och i år kan vi säkert räkna med en P10 och P10 Lite. Men först... En P8 Lite.

Att tillverkare förlänger livstiden på förra årets modell genom att lansera en lätt uppdaterad version har vi sett förut, men att hoppa ner till förrförra årets modell, den var ny. Inte heller lånar Huawei P8 Lite (2017) designen från sin nästan två år gamla föregångare: Snarare ser den ut att höra hemma hos Huaweis varumärke Honor.

Skalet ska vara gjort i plast i stället för glas, vilket känns rimligt med en prislapp på 2500 kronor, men här finns trots allt en 5,2-tumsskärm med 1920 x 1080 pixel och fingeravtrycksläsare på baksidan. Chipsetet är Huaweis senaste mellanprisvariant Kirin 655 och telefonen kommer med 3 GB arbetsminne och 16 GB lagring, med plats för minneskort. Det mesta man kan behöva av en mobiltelefon med andra ord. Batteriet är på 3000 mAh och systemet Android 7.0 Nougat.

Telefonen ska börja säljas i Europa i slutet av januari.

Källa