Smarta hemmet

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

 • Laurastar slår på stort under IFA och lanserar världens första uppkopplade strykjärn. Och nej, vi hajar inte heller poängen.

Mindre blått ljus

Ios 9.3 ute nu – gratis nedladdning

Nu finns Ios 9.3 att ladda ner till Iphone och Ipad.

Publicerad:

21 mar 2016 - 20:23

Uppdaterad:

21 mar 2016 - 21:52

Den nya versionen av Ios har släppts och den innebär framförallt att Ipad och Iphone för stöd förfunktionen Night Shift som innebär att skärmen kan växla till ett varmare färgspektrum på kvällen och därmed hjälpa dig att sova bättre. Ios 9.3 innebär även att Apples appar Anteckningar och Hälsa förbättras samt funktionerna för Ios i bilen och extra funktioner för de som använder Ipad i skolor.

När du uppdaterat din Ipad eller Iphone kan du aktivera Night Shft-funktionen genom att gå till Inställningar och sedan välja "Visning och ljusstyrka". Där kan du välja at funktionen ska aktiveras autoatiskt enligt ett schema, eller att den ska gå igång direkt när du väljer det manuellt bara. Funktionen syns tydligt direkt när du aktiverar geno att skärmen får en tydlig rödbrun ton.

Ikväll uppdaterade Apple även operativsystemet i Apple TV som fick funktioner för att samla flera appar i en mapp på hemskärmen. För att underlätta textinmatning kan man numera även diktera och då även användarnamn och lösenord, något som annars kan vara ganska krångligt att mata in via skärmtangentbord och fjärrkontroll.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Snabbare?

  En ny funktion i Google Photos gör att man delar bilder direkt till personer istället för via tjänster som tidigare. Dessutom har den automatiska ”filmskaparen” fått en uppdatering.

  23 sep 2016 - 12:00
 • Hemligt?

  En konceptmobil utan traditionella knappar försvann lika snabbt som den dök upp. Men en video på konceptet hade hunnit hitta nya hem innan dess.

  23 sep 2016 - 10:00
 • Bäst när det gäller

  Vilken mobil har egentligen bäst batteritid? Vi har gått på djupet med frågan och jämför nio toppmodeller. Samtidigt svarar vi på vilken av dem som räcker längst när du spelar Pokemon Go.

  23 sep 2016 - 09:44

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!