Annons

Samsung och Sony uppges få betalt

"Microsoft betalar ut miljarder för WP-lurar"

Samsung, Sony och Huawei får miljardbelopp i ”support-betalningar” av Microsoft för att tillverka Windows Phone-enheter. Det uppger den ryske mobilprofilen Eldar Murtazin.

Publicerad Uppdaterad

Det har nu gått mer än tre år sedan Windows Phone (WP) lanserades. Den senaste tiden har vi sett en tillväxt hos Microsofts mobila operativsystem, mycket tacks vare Nokias budgetltelefoner. Men globalt sett har Windows Phone fortfarande en liten marknadsandel i jämförelse med jättarna Android och Ios.

Microsofts plan för att plattformen ska fortsätta växa i förminskad takt efter Nokia-uppköpet är betala ut miljardbelopp för att tillverkare ska fortsätta släppa WP-enheter.

Det hävdar Eldar Murtazin, rysk mobilbloggare med god insyn i mobilbranschen. Enligt Murtazin kommer mjukvarujätten lägga 2,5 miljarder dollar, motsvarande cirka 16 miljarder kronor, på att se till att viktiga partners blir kvar i WP-ekosystemet.

”Samsung får 7,7 miljarder”

I en tweet skriver Murtazin att Microsoft-pengarna kommer att klassas som ”support-betalningar” för att få tillverkarna att lansera en (1) telefon med Windows Phone.

Av pengarna ska motsvarande cirka 7,7 miljarder gå till Samsung, medan Sony och Huawei får nöja sig med motsvarande cirka 3,2 miljarder, respektive 3,8 miljarder kronor, erfar Murtazin. Vidare ska Microsoft även betala ut drygt 1,9 miljarder till andra partners.

Uppgifterna om Microsofts ”support-betalningar” kan jämföras med summan på 1,6 miljarder kronor som Microsoft uppges ha betalat Nokia att börja använda Windows Phone.

Källa