Annons

Testas i USA

Ny Facebook-funktion döljer inlägg från exet

Facebook har precis börjat testa en ny funktion i mobilen som automatiskt tar bort inläggen från din ex-partner i nyhetsflödet.

Publicerad Uppdaterad

Funktionen kan väljas att aktiveras när du ändrar din relationsstatus från "i förhållande" till singel i appen. Förutom att döjla inläggen från din före detta gör funktionen också det möjligt att ta bort alla spår av ert förhållande som lämnats på den social tjänsten.

Det innebär bland annat att du kan gå tillbaka och ändra alla poster som du har tagit ditt ex i - antingen ett och ett eller flera åt gången. Utöver det går det också att ställa in så att ex:et inte kan se några av dina inlägg längre, eller att bara de poster som hen är taggad i dyker upp den personens flöde.

Det kommer inte synas i nyhetsflödet att du har aktiverat funktionen, och ditt ex kommer heller inte meddelas om att du har ändrat inställningarna för vad hen kan ta del av, skriver Facebook.

Att kunna ta bort postningar från enskilda personer är ingen nyhet utan har kunnats gjorts tidigare genom att dela in dina Facebookvänner i olika grupper. Men den nya funktionen gör hela processen betydligt enklare.

Facebook har precis börjat rulla ut funktionen för test hos amerikanska användare. I nuläget finns det ingen information om - och i så fall när - den kan dyka upp i Sverige.

Källa