Styrkebesked

Nya Iphone-enheterna imponerar på Geekbench

Nu har Apples nya telefoner Iphone 8, Iphone 8 Plus samt Iphone X dykt upp på benchmarkingsajten Geekbench. Och det är minst sagt imponerande siffror de nya telefonerna bjuder på.

Publicerad Uppdaterad

Man ska förvisso vara försiktig med att dra allt för stora växlar på benchmarktester. De visar inte nödvändigtvis hur smidigt det är att använda en telefon i praktiken. Däremot ger de en ganska god idé om vilken nivå en enhet befinner sig på. Och om de färska Geekbench-resultaten för Apples nya Iphone-enheter är någon som helst fingervisning att gå på, så är det minst sagt imponerande prestanda som döljer sig under skalet på telefonerna. De sopar kort sagt banan med allt motstånd. 

A11 fördubblar prestandan

Apples nya sexskärniga A11 Bionic-chipp är helt klart något av ett prestandamonster. I single core-mätningarna för de nya enheterna så fördubblar man prestandan jämfört med A10 Fusion, ett chipp som redan visat sig vara snabbare än både Snapdragon 835 och Exynos 8895 Octa. Och Apple tar dessutom med A11 Bionic för första gången förstaplatsen på Geekbench när det gäller multi core. 

Iphone 8 snabbare än Iphone X

I single core är det intressant att notera att Iphone 8 slår Iphone X. Enheten får 4 195 poäng, en extremt hög poäng som exempelvis kan jämföras med Galaxy S8, som fick 1 965 poäng i samma test. På andra plats kommer Iphone 8 Plus med 4 128 poäng. Iphone X får en tredjeplats med 4 028 poäng. 

Iphone X krossar i multi core

När det kommer till multi core är det däremot Iphone X som håller låda på Geekbench, med ett smått fantastiskt resultat på 10 069 poäng. Därmed slår man Samsungs Galaxy Note 8, som fått 6 784 poäng i samma test. 

Källa