Ios och vissa Androidlurar först ut

Playstation-appen släppt

Nu har Sony släppt sin Playstation-app där du kan köpa spel till dina Playstation-enheter.

Publicerad Uppdaterad

Sony har sedan tidigare utlovat att smarta mobiler ska kunna prata med Playstation-ekosystemet och nu har ”Playstation App” släppts

I första hand är det tänkt att du ska kunna köpa spel till såväl Playstation Vita som Playstation 3 och 4, vilket går redan idag. Appen ska även kunna användas som en sekundär skärm till vissa Playstation 4-spel tillsammans med viss övrig funktionalitet, men då det råder en skriande brist på Playstation 4-enheter här på kontoret har vi inte kunnat titta närmare på den delen. Att köpa spel verkar däremot inte vara några problem, utan snarare farligt enkelt då alla uppgifter finns lagrade på ditt Playstation-konto. Däremot måste vi säga att spelbutiken är plågsamt slö, både när det kommer till att ladda sidor men även att scrolla i listor.

Appen finns tillgänglig till Ios och vissa Android-enheter. För att det ska fungera med Android måste luren i fråga vara Playstation-certifierad. I dagsläget innebär det en hel radda lurar och plattor från Sony såklart, men även en hel del lurar från HTC. Hela listan kan du se här. Finns din telefon inte med där verkar det dock gå att installera APK-filen manuellt om du så skulle önska.