Porsche Design Huawei Mate 9

Porsche Design-mobil på Elgiganten

Den Porsche-designade varianten av Mate 9 Pro finns nu att köpa på Elgiganten - i 15 exemplar.

Publicerad Uppdaterad

När Huawei lanserade Mate 9 gjorde man det i två varianter. Den vanliga Mate 9, och Porsche Design Huawei Mate 9, med mindre skärm och vassare specifikationer. Ingen av dem till försäljning i Sverige. Ett par veckor senare släppte man Huawei Mate 9 Pro i Sverige, som i stort sett var Porsche Design-varianten minus Porsche design. Men för den som absolut vill ha Porschevarianten har Elgiganten nu tagit in den - i 15 exemplar.

Porsche Design grundades av Ferdinand Alexander Porsche, barnbarn till mannen som skapade Volkswagen och Porsche och före detta chefsdesigner på den senare. Det är alltså inte samma företag som biltillverkaren även om personkopplingen finns där. Porsche Design är mer av ett designföretag som sätter sin stämpel på produkter som i varierande grad är formgivna av dem.

Vad gäller Porsche Design Huawei Mate 9 är den till form och konstruktion identisk med Mate 9 Pro, och det enda som skiljer är färgen och Porsche-loggan, samt att Porsche Design-varianten har 256 gigabyte inbyggd lagring i stället för 128 gigabyte. Och så en prislapp på 14 000 kronor i stället för 7 800 kronor.

Om du känner att detta lockar finns alltså Porsche Design Huawei Mate 9 att beställa från Elgiganten. Men man har bara tagit in den i 15 exemplar, så är ni fler än så som går igång på Porsche Design-loggan är det först till kvarn som gäller.

Källa