Främre kamera

Rykte: Apple Watch 2 mer självständig

OBS: Detta är en bild på första generationens Apple Watch Edition.

Nya uppgifter säger att Apple Watch 2 kommer med en främre kamera för videosamtal och fungerar mer självständigt från Iphone.

Publicerad Uppdaterad

Den nya klockan ska bli mer självständig från Iphone, ha liknande batteritid och det ryktas att det kommer finnas en kamera på klockans ovansida, detta enligt källor till 9to5mac. Apple Watch plågas fortfarande av de problem som vi nämnde i vårt stora test av Apple Watch. Ett av dem var klockans beroende av Iphone. Gick man för långt ifrån slutar flera av de mest värdefulla funktionerna att fungera, inkluderat e-mejl, appar och sms. Ett nytt chipset för trådlöst internet ska dock göra det möjligt för klockan att hantera enklare uppgifter utan en Iphone i närheten; exempelvis textmeddelanden, e-mejl och väderprognoser.

Något av det mer spännande som nämns är möjligheten att använda Facetime tillsammans med kameran på klockans ovansida. Videosamtal genom klockan låter bra, men då hoppas vi även att Apple har förbättrat mikrofonen. Första generationen bjuder inte på något särskilt i form av ljudkvalitet. Med nästa operativsystem för klockan, Watch OS 2, så kommer vi att kunna hålla i röstsamtal genom Apple Watch (det tillkommer stöd för Facetime Audio), men det är inte förrän med nästa klocka som videosamtal kan bli en verklighet. Källorna menar dock att det är möjligt att kameran slopas för nästa klocka och att Apple istället väntar med den funktionen till den tredje generationens Apple Watch.

Dessutom menas Apple fundera över fler prisvarianter på klockan. Den första generationen såldes i tre varianter, där den billigaste kostar 349 dollar och den dyraste kostar 17 000 dollar. Ett segment mellan 1 000 till 10 000 dollar saknas dock. Detta är något som man menar att det ska bli ändring på med Apple Watch 2. Vi undrar bara hur stor målgruppen är för en prisklass som erbjuder samma hårdvara som det billigare alternativet men som inte riktigt når upp till det absoluta toppskiktet av lyx.

Med släppet av Watch OS 2 så kommer utvecklare att kunna utveckla appar gjorda för Apple Watch, utan koppling till telefonen. Att Apple skulle vilja lansera en ny klocka i samband med släppet, som dessutom är gjord för att användas mer på egen hand känns logiskt.