Nära originalet

Så sägs nya Nokia 3310 bli

På söndag väntas vi få se en ny version av den legendariska Nokia 3310. Nu får vi mer läckta detaljer om hur den blir.

Publicerad Uppdaterad

Nokia 3310 är en av de mest sålda mobiltelefonerna genom tiderna. Även om tiderna såg annorlunda ut år 2000 när telefonen släpptes så hade mobilmodeller redan då en storhetstid på något år. Nokia 3310 fortsatte däremot att vara den bäst säljande mobilen år efter år, och totalt lär det ha tillverkats 126 miljoner exemplar.

När nu det nystartade företaget HMD tagit över rätten att göra mobiltelefoner i Nokias namn kan man förstå logiken i att utnyttja varumärket till max och omlansera Nokia 3310. Samtidigt har ju mobilmarknaden minst sagt förändrats sedan dess, så den första frågan som dök upp när det började ryktas om en ny 3310 var, ska det vara en smartphone eller en vanlig dum-mobil? HMD gör ju bägge dera efter att ha köpt rätten till Nokias smartphones av Nokia och produktionen av enklare Nokiamobiler av Microsoft.

Det senaste ryktet från Gizmochina anger att det kommer att röra sig om en så kallad feature phone, inte en smartphone. Den kommer att ligga nära originalet i design, men kommer vara tunnare och lättare vilket vi tackar för då 3310 med dagens standard får klassas som en tegelsten. Skärmen sägs bli större och i färg, men fortfarande lågupplöst. Telefonen kommer att levereras i skal med diverse färgerna blå, grön, röd, svart, gul och grå. Prislappen sägs bli cirka 600 kronor.

Det återstår att se om nostalgifaktorn är tillräcklig för att skapa en mindre revival för den enklare mobiltelefonen även i vår del av världen.

Källa