I väntan på NFC-mobiler

Sim-kort med NFC

En sydkoreansk operatör kommer inom kort att lansera ett sim-kort som kan ge vanliga mobiler NFC-funktioner.

Publicerad Uppdaterad

Near Field Communication är en teknik för att för över information på korta avstånd och kan exempelvis användas för att låta mobilen fungera som ett betalkort eller utbyta information mellan två mobiler.

Trots att tekniken funnits tillgänglig i flera år är utbudet av telefoner fortfarande begränsat och nyligen beslutade Samsung att inte släppa den NFC-version av Galaxy S2 som man planerat att börja sälja på den svenska marknaden.

I Sydkorea ska operatören SK Telecom börja sälja ett sim-kort där en NFC-modul har byggts in under oktober, enligt Nfcworld.com.

Om sim-kortet stoppas in i en mobil som saknar NFC ska den kunna fungera på samma sätt som NFC-utrustade mobiler och kunna användas både för betalningar och överföring av filer och information mellan mobiler.

Operatören tänker sig att sim-korten med NFC i första hand ska stoppas in i telefoner som redan har sålts. Från och med nästa månad har man nämligen bestämt sig för att telefoner med NFC inte ska finnas med i det sortiment som man erbjuder sina kunder.