SVT Play "på riktigt" i mobilen

På alla "smarta" mobiltelefoner utom Iphone går det nu att se hela SVT Play. SVT har denna vecka nämligen uppdaterat avdelningen SVT Play på sin mobila webbsajt mobil.svt.se.

Publicerad Uppdaterad

Sveriges Television har just nu en kampanj för att få Apple att godkänna SVT Play som applikation till Iphone. Men samtidigt har SVT den här veckan smyglanserat nya SVT Play för mobiler. Med andra smarta telefoner än Iphone fungerar det nu utmärkt att titta på SVT:s program.

Och det är i princip samma fullödiga innehåll på den mobila varianten av SVT Play som på den vanliga. Utbudet har ökat enormt jämfört med tidigare.

- Vissa internationella produktioner och stora sportevenemang kan vi av rättighetsskäl inte lägga upp på mobila sajten, men i övrigt ska mobila SVT Play innehålla samma utbud som vanliga SVT Play, säger Mats Liljengren på SVT till Mobil.

Utbudet idag känns något mindre än på SVT Play i datorn?

- Ja, det handlar om att vi inte hunnit ikapp med kodningen av klipp till mobiler. Men framöver kommer utbudet att vara samma.

Det känns som en ganska stor förändring av ert utbud på mobila webben?

- Ja, vi är väldigt exalterade över det här säger Mats Liljengren på SVT.

På Mobilredaktionen provkör vi nya SVT Play i två Android-telefoner (HTC Magic och Samsung Galaxy Spica), en Windows-mobil (HTC HD2) och en Symbian-mobil (Nokia X6). Med Android och Windows fungerar det perfekt, medan Nokiatelefonen hackar lite vid uppspelningen.

Precis som på vanliga SVT Play kan man antingen leta efter tv-program genom kategorier, eller genom att välja mellan SVT:s program i en lista från A till Ö.