Annons

Rullas ut av SK Telecom

Sydkorea får LTE i 300 Mbit/s - innan årets slut

Sydkoreanska operatören SK Telecom fortsätter att satsa på LTE-Advanced. Innan årets slut rullas ett nytt nätverk ut med stöd för hastigheter på upp till 300 Mbit/s.

Publicerad Uppdaterad

SK Telecom, Sydkoreas största operatör, var först i världen med LTE-Advanced-nätverk. Nu gör man sig beredda på att lansera ett nytt nätverk som ska ta kundernas surfhastigheter till helt nya höjder.

Våra svenska LTE/4G-nätverk ger en teoretisk maxhastighet på 100 Mbit/s. LTE-Advanced-nätverket som SK Telecom rullade ut under förra året ökade den hastigheten till 150 Mbit/s.

800 Mbyte stor fil - på 22 sekunder

Operatören har nu tagit fram en ny mobil nätverksteknik - döpt till 3band LTE-Advanced - som ska göra det möjligt att uppnå surfhastigheter på häpnadsväckande 300Mbit/s i din smarta mobiltelefon. Detta ska göras möjligt genom att aggregera flera frekvensband, i detta fall 20MHz på 1,8GHz-bandet samt 10MHz på 800MHz-bandet.

Enligt SK Telecom kommer det nya nätverket göra det möjligt att ladda ned en film på 800 megabyte på 22 sekunder.

Operatören säger att det nya LTE-Advanced-nätverket kommer att rullas ut innan slutet av året. Dock ska det bara kunna nyttjas med mobiltelefoner som har stöd för LTE-Advanced.

Konkurrenterna LG Uplus, som är Sydkoreas tredje största operatör, säger sig vilja utmana SK Telecom genom att lansera en liknande tjänst ungefär samtidigt på året.

Källa