Satsar på Android

Uppgift: Google lägger ner Chrome OS

Det spelar ingen roll hur USB Type-C är vänd, den kan kopplas in i en kompatibel port ändå.

Enligt Wall Street Journal planerar Google att skrota sitt datorsystem Chrome OS och låta de bästa delarna uppgå i Android.

Publicerad Uppdaterad

Det är Wall Street Journal som citerar en källa med insyn i Google, som hävdar att Chrome OS kommer att avvecklas. Chrome OS är ett enkelt operativystem som bygger på att man har all information i molnet, och det Chromebooks som använder det har nått viss framgång på marknaden.

Enligt källan har det till slut gått upp för Google att Chrome OS egentligen inte gör något som inte Android kan göra, och man tänker därför låta Android ta över de bästa bitarna från Chrome OS och ersätta det senast 2017, men kanske redan nästa år. Android kommer alltså ta en utveckling mot att bli mer av ett datorsystem.

Om ryktet stämmer är det bara Apple som håller fast vid modellen att ha två olika system för dator och mobil, Microsoft har ju redan kommit långt i att göra Windows till samma system i mobilen som i datorn. Det var nog många som hade väntat sig att Ipad Pro skulle utgöra ett steg i den riktningen genom att köra MacOS, men så blev inte fallet.

Källa