Så ska ärkerivalen Apple knäckas

WSJ: Galaxy S7 får tryckkänslig skärm

Ny kamera, förbättrad snabbladdningsfunktion och skärm med 3D Touch-liknade teknik. Wall Street Journal har talat med källor som påstår sig kunna avslöja nyheterna med Samsungs kommande flaggskeppsmodell redan nu.

Publicerad Uppdaterad

Nio månader är en lång tid i mobilbranschen. Därför är det inte särskilt förvånande att vi under den senaste tiden fått höra allt fler rykten om vad som ska bli Samsungs nästa toppmodell.

Nu senast är det ansedda Wall Street Journal som publicerat en artikel där man skriver att "Galaxy S7" ska ha en ny skärmteknik som påminner om den som Apple introducerade med Iphone 6 S, vilket i praktiken innebär att skärmen kan registrera flera nivåer av tryck.

Källor som tidningen varit i kontakt med hävdar att den kommande flaggsmodellen dessutom ska få en vassare kamera, usb type c-port och en uppdaterad snabbladdningsfunktion som gör att telefonen inte behöver laddas i mer än 30 minuter för att batteriet ska "räcka hela dagen". När det gäller kameran ska man bland ha förbättrat prestandan för fotografering i svagt ljus, säger uppgiftslämnarna.

Det har tidigare spekulerats i att Galaxy S7 kan komma att lanseras tidigare än förväntat, kanske till och med redan i januari. Nu skriver flera sajter, bland annat Engadget, att premiärvisningen kan dröja lite längre och förmodligen kommer att ske i samband med Mobile World Congress-mässan, som går av stapeln den 22 februari.

Källa